Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа ромео 156 1.6 с двигател от 1.8?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа ромео 156 1.6 с двигател от 1.8?

Колеги как ви се струва почти всичко ли трябва да се смени ?
    Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Първоначално публикувано от alfaa156 Покажи съобщение
    Двигател и управлението му поне
    Last edited by tonov; d.m.y г., 13:35.
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Двигател у управлението му поне
      двигателя + екуто ? ами какво ще кажеш за скоростите ? ще издръжат ли (има се предвид нормално каране )

Comment

двигателя + екуто ? ами какво ще кажеш за скоростите ? ще издръжат ли (има се предвид нормално каране )
        Ако не се лъжа разликата не беше голяма. Тук някъде имаше побликувани предавателните числа. Но нека спецове да кажат, дето се занимават с този тип ремонти. Питай Голямата риба или Бобо, например
        Last edited by NightRider; d.m.y г., 12:39.
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Не ти трябват скорости от 1.8, карай си с тези, които имаш
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Слагай направо 2,0-ка, така и така филма е един и същ, но да знаеш че и спирачни апарати ще ти трябват.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
              Слагай направо 2,0-ка, така и така филма е един и същ, но да знаеш че и спирачни апарати ще ти трябват.
              Зависи от годината на 156цата а и с тея 10 коня отгоре едва ли ще развие космически скорости....
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                Зависи от годината на 156цата а и с тея 10 коня отгоре едва ли ще развие космически скорости....
                И аз съм за 2.0 да си сложи.
                Тъй с тез 10 коня, разликата между двата мотора е повече от осезаема.
                Парите са двг са едни и същи. Дали 2.0 или 1.8 все еднакво струват. Парите за ремонт също са еднакви... не виждам смисъл да се набутва колегата с 1.8.
                Да не казвам, че и разхода е един същ почти...
                Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Ни са занимавай с глупости......
                  По-лесно ще е да си купиш друга Алфа и да прехвърляш от твоята на другата или там квот е по-добре......
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                    Ни са занимавай с глупости......
                    По-лесно ще е да си купиш друга Алфа и да прехвърляш от твоята на другата или там квот е по-добре......
                    да колега прав си ,но после не ми се занимава разглобяване и продаване на останалите части (то после като теглиш чертата и си горница :Д ама не ми се занимава )

просто си го мисля като вариант пък и си имам човек, който е вършил подобни неща и трансплантацията няма да е трудна и искъм мнение какво се сменя и дали може и това еку да се подкара с 1.8
                    Last edited by alfaa156; d.m.y г., 19:36.

Comment

да колега прав си ,но после не ми се занимава разглобяване и продаване на останалите части (то после като теглиш чертата и си горница :Д ама не ми се занимава )

просто си го мисля като вариант пък и си имам човек, който е вършил подобни неща и трансплантацията няма да е трудна и искъм мнение какво се сменя и дали може и това еку да се подкара с 1.8
                      Още си малък, ма ще пораснеш...

Единствената трансплантация в 156-ца която се оправдава според мен е 2.0 турбо........

Всичко останало ми се струва без мислено упражнение.......

Кво толкова 1.8 ще е по-добро от 1.6 та да си заслужава да си усложняваш толкоз живота?!!!
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Колега не се занимавай с глупости, спести си тея пари сега събери още малко и си купи нещо по-мощно...
                        AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                        Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                        AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Хах, ако толкова ти се играе, някъде из гаража се мотае един мотор 1.6 турбо от Ланчия. Доколкото се сещам, колегата ми си го прави за неговата бегачка, ама в по-късен си намери 2,0 турбо и тоя така си остана. Ако си заинтересован мога да попитам за цена и т.н.

пс Все още съм на мнение че няма смисъл от тая работа.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

просто ми беше интересно колеги защото недай си боже стане нещо аз това 1,6 няма да го правя !!!! ако имаше закакво (то разход ли му е вървеж ли му е смешна работа сравнение с 1.8 лично мнение да не се обиждат колегите с 1.6 ) и не търся някакви рацерски мечти и съм далеч от мисълта да карам турбо кола искъм да си карам колата и да знам ,че всичко по нея е в кондиция
                            въпреки това благодаря за мненията ви темата може да се изтрие
                            Last edited by alfaa156; d.m.y г., 00:27.

Comment

Ако недай си БОже някога ти се наложи да сменяш мотор, слагаш направо 2-ка...И без това цените вече са им смешни и горе долу еднакви (4-500-600лв) независимо дали 1.6 1.8 или 2.0... 2-ката върви доста по-приятно от 1.6, а разхода е идентичен...

Това, което ти трябва иначе, за да си направиш твоята кола 2-ка е цял мотор + ЕКУ. Скоростите си ги запазваш твоите...
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X